Copenhagen Center of functional medicine

Ultra Rask Blog

Lev ultra sundt & lidt længere

Ledsmerter & Gigt – Årsager og Behandling

Årsager til Ledsmerter og Gigt

 

Virker Voltaren mod Ledsmerter og Slidgigt?

Virker Voltaren mod ledsmerter og er det løsningen på ledsmerter og gigt? Voltaren er kraftigt markedsført i Danmark som en gel, der smøres på led for at mindske smerter.  Voltaren indeholder en aktivt stof der hedder “diclofenac”, som lindrer inflammation og som hører til en gruppe af stoffer, der betegnes NSAID. Stoffet Diclofenac  er i mange produkter, og er ikke unikt for Voltaren. Deres gel indeholder også fugt, der køler. Voltaren er faktisk receptpligtigt som piller, men som gel kan det købes i håndkøb.

Udfordringen med Voltaren er mest at det ikke er en løsning. Det er smertestillende. Det er en grund til at et led gør ondt. Det er rigtigt at stoffer mindsker inflammation på den korte bane, men hvis leddet bliver brugt på den sammen måde eller der konstant dannes inflammation i kroppen, vil det igen og igen blive inflammeret og der kan ske permanent skade på leddet. Voltaren er derfor ikke en løsning. En løsning er at forstå hvorfor et led gør ondt og derfra at gøre noget med problemet eller forsøget at mindske problemet.

 

Voltaren (diclofenac) Øger Risiko for Hjerte- & Karsygdomme

Voltaren har muligvis også skadelige sideeffekter, der kommer fra det aktive stof diclofenac. Det har vist sig at øge chancen for hjertekar sygdomme med 50% for patiener, der brugte smertelindrende med diclofenac.  I en artikel af Århus Universitstshospital og Stanford University, der screenede de sidste mange års forskning konkluderede de at “Diclofenac udgør en risiko for hjerte-kar sygdomme, i sammenligning med ikke at bruge smertestillende eller sammenlignet med at bruge paracetamol eller traditionelle antiinflammatorisk medicin”.  Det er altså klogt at starte med fx en Panodil eller Pamol, men det er bedre at lade være.

»I Norge anbefaler vi læger og patienter at bruge så lidt diclofenac som muligt.«

 

Lignende Artikler