Copenhagen Center of functional medicine

Ultra Rask Blog

Lev ultra sundt & lidt længere

Restless Leg Syndrome | RLS | Årsager og Behandling

Billede af Ben med RLS

Restless Leg Syndrom

Restless Leg Syndrom (RLS) er en konstant ønske om at bevæge benene. Det en følelse af det føles dårligt hvis man ikke gør det. Det kan enten være meget skadeligt, men også kraftigt invaliderende. Omkring 10% af den Danske befolkning lider af RLS i en eller anden form.

Der er flere årsager til Restless Leg Syndrome. Nogle af årsagerne skyldes elektrolytforstyrrelser eller ubalance i salte og mineraler i kroppen og det kan skyldes tryk på de sensoriske nerver i benet. Det kan også forekomme for diabetes patienter.

RLS Årsager og Behandling

Det positive ved RLS er at den kan forebygges med sund livsstil, da det er vist at usund livsstil, fedme, dårlig kost, rygning og indtagelse af alkohol øger sandsynligheden for at udvikle RLS.

Der er en stor genetisk komponent og RLS er derfor arvelig.  Det har danske forskere vist for nylig. De kom frem til at livsstilsfaktorer spiller en enormt vigtig del i at forebygge, da det er en lidelse der kan ødelægge nattesøvnen, føre til depression og føre til migræne og nedsat livskvalitet.

“En direkte konsekvens af disse data er en påmindelse om, at vi hos patienter med uro i benene altid skal huske at forebygge eventuelle livsstils faktorer som en del af den samlede behandling” , siger professor Poul Jennum, Dansk Center for Søvnmedicin.

Andre muligheder for at behendle RLS er med Magnesium eller Quinine. Sidstnævnte er dog associeret med andre risici derfor anbefaler vi at starte med mineraler og salte i kroppen samt at undersøger nerverne. Desuden ønsker vi at starte klienter på en ikke inflammation diæt der muligvis samtidig mindsker risikoen for andre gener. Læs mere om vores forløb eller kontakt os for at høre mere.

 

Lignende Artikler