Copenhagen Center of functional medicine

Sygdomme

Sundheds udfordringer vi kan hjælpe med

Vi ser både raske klienter og personer der har sygdomme some de ønsker en dybere forståelse for. Nogle er kroniske sygdomme og lidelser der ikke behandles i det offentlige eller klienter der ønsker en gennemgang af de bagvedliggende årsager. Andre kommer for at få et check og ønsker i den forbindelse at arbejde med forebyggelse og longevity optimering. 

 

 

Acne Treatment Functional Medicine CCFM

Akne

Akne (Acne) hos voksne kommer sig til udtryk ikke bare som små røde ømme bumser med pus i, men også såkaldte sorthoveder og hvidhoveder, som er åbne og lukkede porer, der er synligt tilstoppede. 

Akne kan også fremkomme some store, og nogen gange ømme og smertefulde samlinger af betændelse under huden. Den urene hud forekommer ofte i ansigtet, på skuldre og den øvre del af ryggen. Akne er normalt i puberteten, men nogle voksne er plaget af kraftig akne.

Akne creme eller piller kan hjælpe, men vi undersøger hvad problemet skyldes og behandler problemet.

Acne Treatment Functional Medicine CCFM

Allergi

Allergi symptomer fremkommer i mange versioner som fødevarer, græs, pollen og dyreallergi . Mange danskere tager medicin og piller for Allergi, men de færreste ved at allergi kan kureres eller kraftigt mindskes.

Andre har også svampen Candida eller allergi over for skimmesvamp.

Allergier virke meget kraftigt og kan være invaliderede. Hvis du går igennem et forløb, får vi helt styr på dine overfølsomheder men mere vigtigt så forsøger vi at komme allergien til livs.

Acne Treatment Functional Medicine CCFM

Alzheimers

Alzheimers er en sygdom der påvirker hjernen og viser sig ved svigtende evne til at fungere og dårlig hukommelse. Sygdommen går ofte i familien men det er mere kompliceret end at kigge efter det meget diskkuterede gen Apolipoprotein Epsilon 4 eller ApoE4. Selv for dem med højere sandsynlighed er der dog gode nyheder. Forskning viser at risikoen for hjerte kar sygdomme og Alzheimers korellerer, så er det et godt sted at starte. Kontakt os hivis du ønsker at lægge en plan for at forebygge og behandle tidlig Alzheimers.

Acne Treatment Functional Medicine CCFM

Astma

Astma er en kronisk sygdom i luftvejene der skyldes irritation. Der giver often åndenød og anfald. Astma behandling fokuserer ofte på inhaltors. Irritationen skyldes ofte støv, svamp, eller mad some gluten og mælkrprodukter. Andre skyldes microber i mave tarm systemet og utæt tarm (Leaky Gut).

Disse allergier kan undgås men vi ønsker at se på det faktiske problem. Udfordringen er hvordan immun systemet reagerer på disse substanser. Derfor skal vi balancere hvordan immun ssytemet reagerer på de substancer der trigger kroppen.

Acne Treatment Functional Medicine CCFM

ADHD

Attention deficit hyperactivity disorder er en lidelse der er delvist arvelig. Vi ønsker dig at være varsomme med at mærke alle børn med ADHD. Børn med manglende og dårlig søvn og massere af sukker i kroppen, bør først få optimeret diæten.

Nogle børn har problemer med deres tarm flora og andre vil reagere meget dårligt på medicin hvis der er øget kobber og HPA bakterier i tarmen. Andre har også Zink og magnesium mangel.

Acne Treatment Functional Medicine CCFM

Barnløshed

Barnløshed og fertilits udfordringer er meget normalt i Danmark.  Der kan være grunde til dette som er genetiske og mange er allerede opmræksomme på diæten samt at undgå toxistiske materialer i mad, tøj, hudprodukter og indeklima. Stress er den 3. og nok undervurderede faktor.  Disse gælder for begge køn men og mens kvindens sundhed er vigtigst er mandens mest negliceret. Typisk kigger vi på Omega 3 / 6 ratio, men også testosteron og østrogen balancen. Sidst påvirker overvægt også mænds sædkvalitet.

Acne Treatment Functional Medicine CCFM

Cancer

Kræft rammer hver 3. dansker og forekommer i mange former. Der er meget fokus på brystkræft, screening og forebyggelse. Mange ved ikke hvilke typer af kræft de har højt sandsynlighed for at få og gør heller ikke en aktiv indsats for at forebygge, monitorere og behandle kræft før det er for sent. Tidlig diagnostik og behandling af kræft er den bedste behandling men endnu bedre er forebyggelse.

Ud fra familie, test og helbredsundersøgelse lægger vi en sundheds- og monitoreringsplan for at forebygge kræft.   

Covid19 CCFM

Covid-19 (Pre & Post)

Covid-19 eller  SARS-CoV-2 virus har væltet 2020.  Mens et stærkt imunsystem klart mindsker risikoen for at blive smittet. Der forskes meget og vi ved allerede at manglende vitamin D og stærk inflammation i kroppen øger muligheden alvorlig sygdom og dødelighed. Se Nature Journal.  Derudover anbefaler vi også at tjekke zinc levels og hvis man bliver syg er zinc #1 go to.

Der er en positiv udvikling inden for behandling post Covid-19 og det er også en god mulighed for at kigge på faktorer der gør at man blev syg. Deruden er træning af lungefunktionen mulig. 

Læs mere om Functional Medicine Approach to Covid-19.

Dementia-Treatment-Functional-Medicine-CCFM

Demens

Demens er en sygdom i hjernen, som blandt andet påvirker hukommelse, intellektuelle funktioner og følelser. Der er forskellige typer af demens, og de fleste kan forebygges med livsstil og diæt.

Depression-Treatment-Functional-Medicine-CCFM

Depression

Depression, er forsaget af manglende seritonin i hjernen. Med stærkt invaliderende symptomer Faktisk produceres 95% af kroppresn serotonin i tarmcellerne. Så har rman en glad tarm, har man normalt også et bedre humør. Vi arbejder med at optimere tarmens helbred.

Depression-Treatment-Functional-Medicine-CCFM

Diabetes (II)

Diabetes er en sygdom der ødelægger kroppens evne til at omsætte glukose dvs sukker. Ved ændringer af kost og motions vaner, kan man komme sygdommen til livs, eller i bedre risikoen for sen komplikationer for diabetes.

Depression-Treatment-Functional-Medicine-CCFM.jpg

Cirkadiske rytmer.

Cirkadiske rytmer. Disse søvn rytmer, er utroligt vigtige for at opretholde en normal funktion, og en beskadigelse af disse kan sænke kroppens modstanskræft mod sygdom. Vi forsøger at optimere disse og søvn mønster hos alle patienter.

Depression-Treatment-Functional-Medicine-CCFM.jpg

Fedme

Overvægt er en stigende problemstilling, og medføre mange følge sygdomme. En optimering af liststil og diæt, samt bedring af mikrobiomet kan hjælpe på mange postitive ting.

Depression-Treatment-Functional-Medicine-CCFM

Fibromyalgi

Fibromyalgi, er smerter i led og muskler, og stærkt invaliderende, årsagen er stadig svagt belyst, men en optimering af liststil og diæt kan hjælpe på problemstillingen.

Hormal-Balance-Treatment-Functional-Medicine-CCFM

Hormon ubalance

Hormon ubalance er et bredt emne, både søvn hormon(melatonin), mandeligt kønshormon (testosteron), kvindelig kønshormon (østrogen), og skjoldbrusk kirtel horrmon (thyoidea hormon) kan være i ubalance, på grund af autoimmunitet eller diæt, og livsstil. Her i klinikken ser vi på alle faktore og optimere dem for dig.

Hormon Balance Treatment Functional Medicine CCFM

Migræne

Migræne kan afhjælpes ved både at se på stress, og autoimmunitet, her i klinikken, optimere vi det hele.

Lipoprotein Levels Functional Medicine Treatment CCFM

Lipidforstyrrelser

Der findes familiære lipidforstyrelser med øgelse af LDL, eller kolesterol, men primært kan de fleste normaliseres ved hjælp af kost og livsstil, det hele tages i betragtning når vi ser på det hos os. Vi arbejder på at få den bedste omega3/omega6 ratio for dig.

Depression-Treatment-Functional-Medicine-CCFM.jpg

Led Gigt

Ledgigt er en autoimmun sygdom. Det betyder at immunsystemet angriber dens egne celler i membranerne (synovium), der omkranser leddene og som skal producere væske der får leddene til at fungere gnidningsfrit.

Led Gigt (Rheumatoid Arthritis) forårsager stivhed og smerte i led. Det er ofte værst om morgenen eller efter inaktivitet. Leddene bliver hævede, ømme og muligvis varme. 

En del tyde på at vi kan sænke auto immuniteten og derved bedre generne ved livsstil og ernæring.

Stress Treaatment Synptoms Functional Medicine CCFM

Kronisk Træthedssyndrom og manglende energi.

Kronisk træthedssyndrom er relateret til dysbiose, og til Covid-Long (sen følger af Covid-19). Yderligere er manglende energi ofte fordi kroppen kæmper en kamp mod bakterier eller svampe i maven, og en optimering af dette kan bedre dine gener og give dig mere energi.

Depression-Treatment-Functional-Medicine-CCFM.jpg

Longevity

Det at leve længe, er ikke en sygdom, men et mål for os alle. Vi arbejder i CCFM på at holde os up to date med nyeste forskning inden for longevity, vi arbejder målrette på at kunne tilbyde et skræddersyet program til alle der ønsker det, med årlige kontroller og optimerings forslag, for at man kan få så langt og sygdomsfrit liv, med maksimal livskvalitet.

 

(link til CC)

Gastrointestinal disorder

Mave tarmsygdom (IBD, IBS, GERD/Relfux)

Mavetarm sygdom, er mange ting, med gener som luft, forstoppelse, diarre og sure opstød. En grundig sygdoms vurdering, og historik, samt et forløb med optimeringer og ændringer, af kost motion og diæt, kommer de fleste gener til livs.

Metabolism Syndrome Functional Medicine CCFM

Metabolisk syndrom, Pre-diabetes, Insulin resistance.

Metabolsk syndrom giver en øget vægt kurve, og diabetes og pre-diabetes, samt insulin resistance. 
Flere ting spiller ind, inflammation, dysbiose og aktivitet. Test med Hb1Ac ville kunne pinpointe hvor langt man er i forløbet, og korrigere løbende.

Hormon Balance Treatment Functional Medicine CCFM

Multiple Sclerose

Multiple sclerose er en sygdom hvor nerverne langsomt nedbrydes af immunforsvaret. Dette er stærkt invaliderende. Den egentlige forståelse er også uklar, men optimering af vanligt helbred mindsker gener.

Hormon Balance Treatment Functional Medicine CCFM

Osteoporose

Knogle skørhed, er almindeligt når man kommer op i alderen, motion, god kost og tilskud er vigtigt i at bremse udviklingen.

Parkinson Nerves

Parkinson

Ved parkinson får man, Langsomme træge bevægelser (hypokinesi), Rysten (tremor), Muskelstivhed (rigiditet)

En autoimmun komponent er mistænkt her, og derfor er det at sænke autoimmunitet hos individet primært for at komme denne sygdom til livs, eller optimere dens forløb.

Metabolism Syndrome Functional Medicine CCFM

Psoreasis

Ved psoreasis, angriber kroppen egne hudceller og dette giver sår i huden, vi har flere gode eksempler på massiv bedring af dette, ved diæt og livsstils ændringer.

Restless leg syndrome functional medicine ccfm

Restless Leg Syndrome

Op til 5-10 procent af befolkningen lider af Restless Legs, forkortet RLS. I dag er sygdommen desværre oftest overset, og mange læger ved slet ikke, at den eksisterer.

Lidelsen kan være svært invaliderende og påvirke patienternes livskvalitet betydeligt.

Vi ser på flere faktore og prøver div. tilskud af for at optimere tilstanden.

 

Sleep insomnia functional medicine ccfm

Søvn og Søvnløshed

Både dårlig søvn og magel på søvn er massivt invaliderende, og føre hyppigst til andre dårlige vaner. Flere sleephacks,  optimering af søvn mønster, cirkadiske rytmer, og søvn vaner, bliver taget i brug for at give den enkelte den mest optimale søvn, så resten af døgnet kan bruges optimalt.

Stress Treaatment Synptoms Functional Medicine CCFM

Stress

Stress er alle vegne. Faktisk er vores største issue med stress at det får og til at tage beslutninger der er usunde, vi spiser dårligt, vi sover dårligt, og vi tager ikke tid til hvile. Altså er stress et meta problem der skaber flere problemer incl inflammation. Som igen gør kroppen mere stresset.

Vi sammensætter er program hvor vi analyserer stress og hvor det kommer fra. Flere biomarkører måler stress og simple måder som HRV kan også måle stress. Vi sammensætter et program der fokuserer på de oprindelige problemer der skaber stress i livet. 

Yderligere har vi psykolog og stress eksperet på teamet, som går ind i dybdegående analyser af stressfulde tanker.

 

Helbreds problematikker vi arbejder med. Det skal siges, at vi ikke kan kurere alt, og når folk er syge, kan det være, det sent i forløbet at gøre intervention med funktionel medicin, derfor kan det stadig være en god ide at se på kost og ernæring, for at optimere sygdomsforløbet. Man må ikke stoppe udskrevet medicin uden at have konsulteret en læge.