Sygdomme og sundhedsudfordringer

Hos CCFM behandler vi både raske klienter, der ønsker at arbejde med forebyggelse og optimering af deres livsstil, samt klienter med sygdomme og kroniske lidelser, som de ønsker at få lindret og opnå en dybere forståelse af.

Nedenfor finder du en oversigt over de sundhedsudfordringer, vi ofte arbejder med. Oversigten er ikke udtømmende, og vi arbejder også med udfordringer og problematikker, der ikke er nævnt på listen.

Selvom vi har behandlet utallige klienter fri for deres sygdomme og sundhedsudfordringer, så kan vi ikke kurere alt, og det kan være sent i forløbet at intervenere med funktionel medicin. Derfor er det nødvendigt nødvendigt at se på kost og ernæring for at optimere sygdomsforløbet. Det er vigtigt at understrege, at man ikke bør stoppe med at tage udskrevet medicin uden først at have konsulteret en læge.

Sygdomme og sundhedsudfordringer

Hos CCFM behandler vi både raske klienter, der ønsker at arbejde med forebyggelse og optimering af deres livsstil, samt klienter med sygdomme og kroniske lidelser, som de ønsker at få lindret og opnå en dybere forståelse af.

Nedenfor finder du en oversigt over de sundhedsudfordringer, vi ofte arbejder med. Oversigten er ikke udtømmende, og vi arbejder også med udfordringer og problematikker, der ikke er nævnt på listen.

Selvom vi har behandlet utallige klienter fri for deres sygdomme og sundhedsudfordringer, så kan vi ikke kurere alt, og det kan være sent i forløbet at intervenere med funktionel medicin. Derfor er det nødvendigt nødvendigt at se på kost og ernæring for at optimere sygdomsforløbet. Det er vigtigt at understrege, at man ikke bør stoppe med at tage udskrevet medicin uden først at have konsulteret en læge.

ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) er en delvist arvelig lidelse. Det er dog vigtigt at udvise forsigtighed med at diagnosticere børn med ADHD. Børn med søvnproblemer og et højt sukkerindtag bør først få deres kost optimeret.

Nogle børn har problemer med deres tarmflora, mens andre kan reagere dårligt på medicin, hvis de har forhøjede niveauer af kobber og HPA-bakterier i tarmen. Der kan også forekomme zink- og magnesiummangel.

Akne (Acne) hos voksne viser sig ikke kun som små, røde, ømme bumser med pus, men også som såkaldte sorthoveder og hvidhoveder, som er åbne og lukkede porer, der tydeligt er tilstoppede.

Akne kan også forekomme som store og nogle gange smertefulde samlinger af betændelse under huden. Den urene hud ses ofte i ansigtet, på skuldre og øvre del af ryggen. Akne er hyppigst i puberteten, men nogle voksne lider stadig af alvorlig akne.

Aknecreme eller piller kan hjælpe, men vi undersøger årsagen til problemet og behandler det.

Allergisymptomer optræder i mange former, såsom fødevareallergi, græsallergi, pollenallergi og dyreallergi. Mange danskere tager medicin og piller mod allergi, men de færreste ved, at allergi kan helbredes.

Allergier kan have alvorlige konsekvenser og være meget invaliderende. Gennem vores behandlingsforløb arbejder identificere dine allergener og helbrede disse.

Alzheimers er en sygdom, der påvirker hjernen og manifesterer sig ved nedsat evne til at fungere og dårlig hukommelse. Sygdommen har ofte en genetisk komponent, men det er mere komplekst end blot at se efter det meget omdiskuterede Apolipoprotein Epsilon 4-gen eller ApoE4-genet. Selv for dem med øget risiko er der gode nyheder. Forskning viser, at risikoen for hjerte-kar-sygdomme og Alzheimers er korrelerede, så det er et godt sted at starte. Kontakt os, hvis du ønsker at udarbejde en plan for forebyggelse og behandling af tidlig Alzheimers.

Astma er en kronisk luftvejssygdom, der forårsager åndenød og anfald. Astmabehandling fokuserer derfor ofte på inhalatorer. Astma er imidlertid forårsaget af irritation, der typisk skyldes støv, svamp eller fødevarer som gluten og mælkeprodukter. 

Gennem kosten arbejder vi på at balancere, hvordan immunsystemet reagerer på de stoffer, der udløser kroppens reaktion.

Barnløshed og fertilitetsudfordringer er udbredte i Danmark. Årsagerne kan være genetiske, og mange er allerede opmærksomme på vigtigheden af kost og undgåelse af giftige stoffer i mad, tøj, hudprodukter og indeklima. Stress er den tredje og ofte undervurderede faktor.

Vi har behandlet mange par, der efter årevis med fertilitetsbehandlinger har opnået graviditet gennem kost- og livsstilsændringer samt stresshåndtering og optimering af Omega 3/6-balancen.

Cirkadiske rytmer, også kendt som søvnrytmer, er afgørende for at opretholde normal funktion og modstand mod sygdom. Vi arbejder på at optimere disse rytmer og søvnmønstre hos alle vores patienter. 

Demens er en hjernesygdom, der påvirker hukommelse, intellekt og følelser. Der findes forskellige typer demens, de fleste af dem kan forebygges med en sund livsstil og kost.

Depression skyldes ofte mangel på serotonin i hjernen. 95% af kroppens serotonin produceres i tarmcellerne. Derfor er en sund tarm ofte afgørende for humøret. Vi arbejder på at optimere tarmens sundhed.

Diabetes (type II) ødelægger kroppens evne til at regulere glukose (sukker). Gennem ændringer af kost- og motionsvaner kan sygdommen kontrolleres eller risikoen for senkomplikationer mindskes.

Fibromyalgi er karakteriseret ved smerter i led og muskler og kan være stærkt invaliderende. Optimering af livsstil og kost kan være afgørende i lindring af symptomer.

Hormonel ubalance er et bredt emne, der omfatter hormoner som melatonin, testosteron, østrogen og thyreoideahormon. Disse ubalancer kan skyldes autoimmunitet eller kost- og livsstilsfaktorer. 

Knogleskørhed forekommer ofte, når man bliver ældre (hver 3. kvinde og hver 8. mand), og vi ser, at motion, sund kost og kosttilskud er vigtige for at bremse udviklingen.

Kronisk træthedssyndrom er ofte relateret til dysbiose og tilstande som Covid-Long (senfølger af Covid-19). Derudover skyldes manglende energi hyppigt, at kroppen kæmper imod bakterier eller svampe i tarmen. Optimering af disse faktorer kan forbedre dine symptomer og give dig mere energi.

Leddegigt er en autoimmun sygdom, hvilket betyder, at immunsystemet angriber sine egne celler i de membraner, der omgiver leddene og normalt producerer væske for at sikre, at leddene fungerer gnidningsløst.

Leddegigt forårsager stivhed og smerter i leddene. Symptomerne er ofte mest udtalt om morgenen eller efter inaktivitet, og leddene kan hæve op, føles ømme og måske endda varme.

Gennem kost og livsstil kan vi mindske autoimmune reaktioner og dermed forbedre symptomerne.

Der findes familiære lipidforstyrrelser med forhøjelse af LDL eller kolesterol, men for det meste kan de normaliseres ved hjælp af kost og livsstil.  

At leve længe er ikke en sygdom, men et mål for os alle. Vi holder os løbende opdaterede på den nyeste forskning inden for livsforlængelse. Derudover tilbyder vi skræddersyede programmer til dem, der ønsker at optimere deres sundhed med årlige kontroller og optimeringsforslag.

Mave-tarm-problemer omfatter en række symptomer som luftgener, forstoppelse, diarré og refluks. Ofte skyldes det en betændelsestilstand i tarmen. En grundig vurdering af samt en analyse af klientens historik, kombineret med et forløb med kost-, motions- og diætoptimering, kan afhjælpe de fleste symptomer.

Metabolisk syndrom resulterer i en stigning i kropsvægten og øger risikoen for diabetes og præ-diabetes samt insulinresistens. Flere faktorer spiller en rolle, inklusiv inflammation, dysbiose og aktivitet. Test med HbA1c kan hjælpe med at identificere, hvor langt man er i forløbet, og tillade løbende korrektion.

Migræne kan afhjælpes ved at adressere kost, livsstil, stress og autoimmune faktorer. Her i klinikken arbejder vi med en helhedsorienteret tilgang.

Multiple sclerose er en sygdom, hvor nerverne langsomt nedbrydes af immunsystemet, hvilket er stærkt invaliderende. Selvom den præcise årsag er uklar, kan en forbedring af kost og livsstil mindske symptomerne.

Overvægt er en stigende problemstilling og er forbundet med øget risiko for en række livsstilssygdomme, psykisk belastning og tidlig død. Desuden fører overvægt til flere dårlige leveår med nedsat livskvalitet sammenlignet med normalvægtige.

Vi arbejder selvfølgelig på at optimere kost og motion, men fokuserer også på stresshåndtering og forbedring af søvn, da disse faktorer kan have stor indflydelse på vægttab. Vægttab bliver derfor en naturlig følge af en generel forbedring af den overordnede sundhedstilstand.

Parkinson forårsager langsomme og træge bevægelser, rysten og muskelstivhed. 

En autoimmun komponent mistænkes, så det primære fokus er at mindske autoimmuniteten hos individet, ved hjælp af kost, livsstil og motion, for at bekæmpe sygdommen eller optimere dens forløb.

Ved psoriasis angriber kroppen sine egne hudceller og forårsager sår i huden. Vi har mange gode eksempler på massiv forbedring af tilstanden ved hjælp af ændringer i kost og livsstil.

Op til 5-10 procent af befolkningen lider af Restless Leg Syndrome, forkortet RLS. Lidelsen kan være meget invaliderende og have en betydelig indvirkning på patienternes livskvalitet. 

Vi undersøger forskellige faktorer og anvender diverse kosttilskud for at optimere tilstanden. Vi ser blandet andet en stor optimering ved indtagelse af magnesium.

Stress er yderst udbredt. Faktisk er vores største problem med stress, at det får os til at træffe usunde beslutninger, såsom dårlig kost, dårlig søvn og mangel på hvile. Derfor er stress et overordnet problem, der fører til flere problemer, herunder inflammation, hvilket igen øger kroppens stressniveau. 

Vi udarbejder sammen et program, hvor vi analyserer stress og dets kilder. Vi måler flere stressbiomarkører, og enkle målinger som HRV kan også give indblik i stressniveauet. Programmet fokuserer på en optimering af kost og livsstil samt at tackle de grundlæggende årsager til stress i ens liv.

Både dårlig søvn og mangel på søvn kan være ekstremt invaliderende og have store, negative konsekvenser for ens sundhed. 

Vi anvender forskellige søvnstrategier, forbedrer søvnrytmen og ændrer søvnvaner for at optimere den enkeltes søvn og sundhed.