Copenhagen Center of functional medicine

Funktionel Medicin

I funktionel medicin helbreder vi kroppen gennem avancerede teknikker for søvn, mental helbred, kost, tilskud, og motion. Dertil bruger vi innovatiove metoder og biohacking. Vi måler dine værdier, bruger lægefaglige test og den nyeste forskning.

Funktionel medicin bygger ovenpå klassisk medicin. Vi foretrækker dog naturlige løsninger frem for piller og kirugi.

Hvad er Funktionel Medicin

Med funktionel medicin, ser man på individet som en helhed, hermed behandler man ikke symptomerne på en evt. underliggende sygdom, men prøver at afhjælpe ”root” cause, og derved afhjælpe flere problemer. Disse kan være talrige, uden nogle af de ”normale” læger har kunne drage paralleller imellem. Dette kunne være, tør hud, ledsmerter, manglerne energi og mave smerter.

 

Klient og læge samarbejder tæt, for at finde hvad der skaber ubalancen hos den individuelle. Dette vil foregå ved konsultationer, hvor diæt og livsstil bliver ændret, og måden hvorpå klienten reagere på bliver tolket, til man til sidst finder en holdbar og helbredende tilgang.

 

Hippokrates, sagde omkring 440 år BC:  let food be thou medicin, and medicin be thou food.

Og dette er lidt den funktionelle medicin arbejder ud fra.  Med ny teknologi, kan man lettere monitorere, og der ved at ”biohacke” helbredet. Det gør det endnu lettere for lægen/teamet at vurdere den enkelte. Og hjælpe med optimering.

 

Let food be thou medicin, and medicin be thou food.

Madplan CCFM.dk

Problemet med Sygdom & Medicin

Hvorfor Funktionel Medcin?

 

Vores samfund oplever et stigende antal af kroniske og komplekse sygdomme som diabetes, hjertesygdom, cancer, mental sygdom, autoimmune sygdomme som ledgigt.

Sundhedssystemet nu til dags, respondere primært på akutte ting, og der er mindre tid til forebyggelse, eller prævention af kronisk sygdom. Tit vil der være 5 min, til at se på blodprøver og ikke gå i dybde omkring patientens, problemer og livsstil.

Den akutte tilgang, tager sjældent højde for individet, og kompleksiteten i at forebygge, helbrede kronisk mennesker med mulig langvarig exposure til toxiner, dårlig diæt samt livsstil, der direkte har ført til den kraftige øgning af kroniske syge i det vestlige samfund.

Praksis er forældet, der er stor forskel på det nyeste forskning, og hvilke principper der bliver brugt i læge praksisser. Fra forskning træder ind i almen praksis, kan gå op til 50 år. Hvorfor nøjes?

Løsningen på Medicin & Sundhed

Hvorfor Funktionel Medcin?

CCFM er startet i 2018 Dr Hjerpsted som er speciallæge i karkirurgi, har arbejdet med funktionel medicin siden 2011, og behandlet mange patienter fri for deres kroniske besvær, som astma, psoreasis, ledsmerter og acne. Optimeret folks helbred til mere energi, og ultimativ sundhed.

 

CCFM, er sammen med et højt specialiseret team, blevet til et center hvor man under samme tag, kan få vurderet, kost, psyke, sygdom, livsstil, med en individuel vurdering, med henblik på det bedst mulige slutresultat for klienten. Et resultat af nyeste forskning, teknikker og metoder som endnu ikke er inkorporeret i det almindelige syghusvæsen. 

Teamet er sat sammen af nogle de bedste i hver deres felt, vi arbejder hele tiden på at blive klogere på nyeste forskning, og kommunikere på tværs af faggrupper med henblik på at øge fagligheden. Fundamentet til et godt helbred: 

Kost

kost og kosttilskud modellere mikrobiomet, og optimere utallige funktioner i kroppen, at spise økologisk, uden pesticider, antibiotika, og ekskludere de individuelle folks toxiske triggers, dette sænker ens “inflammatoric-load” er noget af det vigtigste for et godt helbred. 

 

Motion

Daglig bevægelse er vigtigt for at opretholde kroppens naturlige bevægemønster, og styrke knogler, muskler, samt påvirker ens hormon akser positivt.

 

Søvn

Søvn/circadian rythms – Søvn og cirkadiske rytmer, er en af de mest undervurdert faktorer til et sundt helbred. At passe sin sengetider, og få en god søvn, med rigeligt REM og Dyb søvn bidrager kraftigt til et godt helbreed.

 

Psyken

Hvordan du har det psykisk er ved ny forskning bevist sig at have stor indflydelse på helbredet, ved hjælp af mave-hjerne aksen påvirker psyken mave tarm flora og helbredet i maven, yderligere gør dette at ting som yoga og meditation, kan påvirker ens levetid og helbred.

 

Miljø

Er du udsat for tungmetaller, skimmel aspest eller andre udefra kommende faktore, kan det have kraftig negativ påvirkning på dit helbred. Yderligere betyder social sphere og mål i livet noget for dit velfærd.

 

Den Bedste Medicin for Sundhed

Hvis du bare ønsker nogle piller, der løser alle dine problemer, så må vi nok skuffe dig. Men vi kan teste dig, og optimere løsningerne, så de passer til din krop.

Søvn

REM søvn, dyb søvn og let søvn. Og nok søvn til hjernen. Målt.

Bevægelse

Den bedste giver sved på panden og kan gøres 30 min om dagen altid.

Super Kosttilskud

Testet, personligt justeret og nogle specifikt til longevity.

Mad

Spist hvad du kan finde i naturen. Maksimer næring og hold pauser.

Mind

Mindfulness kan måles via scanninger. Find noget der passer til dig.

Our Experts

Vores Læger og Specialister

Vores team er specialister i deres område og dedikeret deres liv til forbedre sundheden. Kontakt os for at få en snak om vi kan hjælpe dig. 

Doctor Ulrik Hjerpsted CCFM

Ulrik Hjerpsted

Speciallæge
Cand.med.

Kim Skovholm

Fysisk Træner & Mental Coach
cand.scient.

Rasmus Lund Nielsen

Psykolog - Stress Specialist
Cand.psych.aut.

Testimonials

Dit smil er vores største bedrift!

Mand, 38 år
Mand, 38 år
Inflammation
Læs mere
"Jeg fik en detaljeret forklaring som gjorde jeg forstod min krop reagerede som den gjorde samt tips til bedre at etablere de nye rutiner og har siden har nul inflammation og brændende meget energi."
Mand, 40 år
Mand, 40 år
OMAD
Læs mere
"Har arbejdet med vægttab gennem OMAD (One Meal A Day)."
Kvinde, 27 år
Kvinde, 27 år
SIBO (Small intestinal bacterial overgrowth)
Læs mere
"Jeg føler mig mødt med forståelse, og et oprigtig ønske om at (ved første konsultation; at finde diagnosen og) behandle sygdommen. Behandlingen går i dybden med alle faktorer og komponenter, der kan være med til og der trigger SIBO. Og forløbet, som er 8 uger inde, viser resultater. Jeg er meget tilfreds, glad og lettet!"
Mand, 28 år
Mand, 28 år
Diskusprolaps
Læs mere
"Diskusprolaps, inflammation i hjertet samt generelt inflammatoriske tendenser i kroppen Dr. Hjerpsted har hjulpet mig af et dagligt morfin forbrug grundet smerter. Til ikke en gang at skulle bruge almindelig smertestillende og nu lever et meget aktivt liv uden smerter og gener."
Mand, 65 år
Mand, 65 år
Overvægt bl.a.
Læs mere
"Anvendelig og kompetent rådgivning i øjenhøjde. Ordentlig opfølgning. Kan varmt anbefales."
Mand, 31 år
Mand, 31 år
Mavesyre
Læs mere
"Ulrik er meget kompetent og lytter til ens problemer og behov. Der blev fremsat en skræddersyet løsning, med brugbare værktøjer, som hjalp mig meget i min hverdag fremover. Varm anbefaling herfra."
Mand, 26 år
Mand, 26 år
Allergi og generel sundhed
Læs mere
"Ulrik Hjerpsted er enormt kompetent og dygtig. Han formår at se én i øjnene og vejlede skræddersyet til dine problemstillinger. Man føler sig i trygge hænder og Ulrik lægger ikke mellem fingrene hvad han mener der bør gøres. CCFM vækker tillid, og jeg vil anbefale alle at tage en konsultation her. Det er en investering i en selv, og ens sundhed."
Mand, 35 år
Mand, 35 år
Søvn, blodsukker, autoimmunitet
Læs mere
"CCFM er stedet hvis du vil optimere dit helbred med adgang til en funktionel læge der forstår holistisk behandling af livsstilssygdomme og kroniske tilstande. Kan varmt anbefale Ulrik som en kompetent og humoristisk læge."
Mand, 38 år
Mand, 38 år
Morbus Crohns
Læs mere
"Jeg oplevede en helt særlig forståelse for min situation og at Ulrik satte sig meget grundigt ind i hele min historie. Jeg mærkede en sjælden og et dybfølt ønske om at løse mine problemer - noget jeg virkelig har savnet. Dertil kommer en stor kompetence der udmundede i at jeg fik lagt en plan der bragte styr på min sygdom og dertil hørende symptomer. Jeg er meget taknemmelig <3"
Mand, 21 år
Mand, 21 år
Ondt i maven
Læs mere
"Mega god. Fik forklarer tingene. På pædagogisk måde og er nu i fuls gang med mit diet."
Kvinde, 77 år
Kvinde, 77 år
Overvægt og slidgigt
Læs mere
"Besøget var overraskende positivt og har haft daglig betydning for både øget fysisk træning inde som ude og for indtag af færre og mindre måltider/dag. Resultat efter et par uger: vægtreduktion og bedre velbefindende. Jeg har lært at spise til jeg er 80 % mæt af et måltid bestående 80% af grøntsager og drikker nu mere vand og får rørt mig mere i frisk luft ved strand og skov..."
Tidligere
Næste

Medier

Vi er nævnt i Pressen

Med mere end 30 års samlet erfaring er vores team nævnt i følgende medier.